14:00

BP P05-3

Referat: Danderyd SK - BP P05-3

Årets första match blev borta mot Danderyds SK på ett soligt och varmt Danderydsvallen.

Pga skador och sjukdomar fick vi ändra i startuppställningen vilket bla medförde att Ludde och Adam bildade mittbackspar. Matchen startade med att de satte hög press på oss men vi lyckades spelas oss förbi denna press och när de hade bollen så pressade vi de högt.
Vi visar tidigt att vi verkligen vill vårda bollen när vi äger den och vill spela bollen på marken. I 17:e minuten så har vi minst 10 passningar i rad på offenstiv planhalva (vänsterkanten) och även om det inte resulterade i en farlig målchans så är det fantastiskt kul att se hur vi litar på varandra och låter bollen göra jobbet. När Danderyd hade bollen ville de många gånger slå en lång boll bakom vår backlinje men allt som oftast har vi koll på den. En gång blir de avblåsta för offside och där är väl frågan om inte deras forward startar på egen planhalva.... ??
I slutet på halvleken kommer vi till två avslut. Först är det Win som kommer till avslut som går mitt på målvakten och några minuter senare så spelar Win fram Edvin som drar till men skottet går utanför.
Som helhet en mycket bra första halvlek med organiserat försvarsspel och vårdat passningsspel, dock saknade vi de riktigt farliga målchanserna.

I början av andra halvlek som har vi vår bästa period i matchen. I 5:e minuten spelar Ture bollen till Albin som skjuter men skottet går över. Minuten senare följer Adam med upp och kommer in i straffområdet men inlägget blir ofarligt. I 8:e så är det Joels tur att slå ett inlägg. Bollen går över de flesta och bort till Abbe som kommer till skott men skottet blockeras till hörna. I 10:e minuten så dribblar Ludde sig fram på offensiv planhalva och drar till men avslutet går utanför. Två minuter senare slår Acke en fina hörna som Abbe nickar tillbaka till Ture som skjuter över. Strax därefter gör Edvin en fin prestation på högerkanten och kommer in i straffområdet längs förlängd mållinje och inlägget går till Ture som återigen skjuter över.
Efter en riktigt bra första kvart så tar Danderyd över spelet. I 17:e får Ludde gult kort men det borde gått till Joel eftersom det var han som glidtacklade när domaren blåste. I 24:e är det riktigt nära 1-0 till Danderyd. De slår en fina hörna på första stolpen och deras spelare får ta ner bollen och från nära håll skjuter han den i stolpen. Returen går ut till en annan spelare vars avslut går på Adam och sedan lyckas Yusuf med ena handen peta bollen i stolpen och ut till hörna.
I 25:e har Adam tagit sig fram igen och skjuter men skottet går utanför. I 30:e får vi en frispark som Abbe tar hand om men avslutet går över. Två minuter senare så har vi fint passningsspel på offensiv planhalva som avlslutas med att Sebbe skjuter över. I 36:e kommer vår farligaste chans. Ture tar sig in i straffområdet lite från höger och helt fri med målvakten skjuter han tyvärr i burgaveln. Tre minuter senare så kommer ytterligare en farlig chans. Sebbe slår en nästan perfekt frispark men målvakten är på plats och tippar bollen till hörna.
Sista två minutrarna så är det Danderyd som skapar två chanser. Först ett hårt skott som Albin blockar (tack för det) och sedan i sista minuten så skjuter de över.

En mycket väl genomförd match från alla spelare. Stabilt försvarsspel där vi inte släpper till särskilt mycket och offensivt visar vi på ett mycket bättre passningsspel än förväntat. Vi pratade innan match om att det viktigaste var att varje spelare tog sitt ansvar och då framförallt i försvarsarbetet. Det gjorde verkligen alla spelare. Fysträningen visar att vi överlag orkar men det är några spelare som måste jobba änny lite med på de träningarna för att kunna orka hela matcherna.

Vi njuter nu av en bra första match som visar att vi har en bra grund att jobba vidare ifrån.